День Української Державності

2022-07-28

22 січня – День Соборності України » Профспілка працівників освіти і науки України

28 липня,у День Хрещення Київської Русі - України, Україна вперше і в майбутньому щорічно буде відзначати День Української Державності.
Цей день запроваджений на утвердження спадкоємності понад тисячолітньої історії українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів. Це свято співпало з історичною для українців датою - Днем Хрещення Київської Русі - України, а також днем пам’яті святого князя Володимира Великого.
На честь цього свята педагоги нашого закладу створили інформаційну презентацію про День Української Державності та пропонують для ознайомлення батькам вихованців та гостям сайту нашого закладу.

переглянути

А також пропонуємо цікаву інформацію про Державний герб - символ, який презентує Україну як суверенну незалежну державу.
Тризуб є нашим давнім символом ще за часів Володимира Великого. Саме ми - сьогоднішні українці є спадкоємцями Володимирівського тризуба. Тому маємо знати історію його виникнення.

переглянути

Кiлькiсть переглядiв: 87

Коментарi